Filma och fota med en GoPro

Actionkameror kommer idag i många olika varianter men GoPro är det märke som överlägset flest känner till. Populariteten av dessa kameror ökade mycket tack vara extremsporter men har idag funnit många olika användningsområden. Att använda ett GoPro kan vara något av en ny erfarenhet och det är bra att få ett par hjälpsamma tips i början.

Skaffa tillbehör

Precis som med allt i teknologiväg idag finns det mycket att välja mellan när det kommer till GoPro-tillbehör. Stabilisering är ofta en viktig fråga när det kommer till filmning med en GoPro och här kan olika fästen och gimbals vara till stor hjälp. Använder man en gimbal är det rekommenderat att låta den hänga nedåt då vikten av själva kameran kommer att fungera som en stabiliserande faktor. Se bara till att ställa om kamerans bildriktning för att inte behöva vända på bilder i redigeringen efteråt.

Skärpa och bildhastighet

Att få ett bra slutresultat betyder många gånger att man behöver göra de rätta inställningarna för situationen. Skärpan är väldigt beroende av bildhastigheten och vill man verkligen få skarpa klipp kan det vara smart att ställa ned bildhastigheten till 24/25 fps. Upp mot 120 fps bör man endast gå om man planerar att spela in i slow-motion.

Undvik en kall GoPro

Då en GoPro oftast används utomhus kan den finna många användningsområden även under vintern. Det finns mängder av fantastiska klipp av skid- och snowboardåkning som verkligen visar vad en GoPro kan fånga. Men något man vill tänka på under vintern är att försöka hålla kameran varm när den inte används eller mellan tagningar. Anledningen bakom detta är att ett kallt batteri laddas ur mycket snabbare än ett varm. Och det kan faktiskt räcka att bara svepa in den i en varm halsduk.

 

Comments are closed.
Back To Top